Loading...
kostasz

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου φέρονται 10 Ολυμπιονίκες να στηρίζουν τον Κακλαμανάκη στην αγωγή που του κατέθεσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Και λέμε φέρονται, διότι ήδη δύο από αυτούς, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Κουλιγκάς και Λεωνίδας Πελεκανάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπέγραψαν έγγραφο στήριξης στον Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ.
Ο Κουλιγκάς, μάλιστα, ήρθε ο ίδιος σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η θέση του είναι η εξής:
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έστειλε μήνυμα το οποίο αναφέρει:


Κι εύλογο το ερώτημα: Οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στηρίζουν την Ομοσπονδία; Ασφαλώς όχι. Η ΕΙΟ, βέβαια, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές αθλητών, προπονητών και παραγόντων, αλλά δεν το κάνει, διότι ήταν, είναι και θα παραμείνει πάγια η θέση της πώς οι εν ενεργεία ιστιοπλόοι και προπονητές πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημά τους. Δόξα τω Θεώ, τα 157 σωματεία διαθέτουν πολλά ικανά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να διοικήσουν την Ομοσπονδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έγινε η γενική συνέλευση της ΕΙΟ και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ. Η καλύτερη απάντηση ότι όλοι οι όμιλοι δείχνουν στην πράξη την απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Και με την ευκαιρία το Δ.Σ της ΕΙΟ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τουριστική επιχείρηση.                                            

 

 

Όπως γνωρίζετε η επανέναρξη της δραστηριότητας των Ομίλων μας και εν συνεχεία η διοργάνωση αγώνων βασίζεται αυστηρά στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας,

που εγκρίθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 Γι΄ αυτό και η σωστή εφαρμογή του είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα, αθλητών/τριών, προπονητών, μελών και Διοίκησης των Σωματείων μας.

 Για την πλήρη κατανόηση της εφαρμογής αυτού του Πρωτοκόλλου, η Ε.Ι.Ο. αποφάσισε να διοργανώσει ένα Διαδικτυακό Σεμινάριο με εκπροσώπους από τα Σωματεία.

 Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω live streaming.

Ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών είναι 50 άτομα και σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση.

Όλοι οι υπόλοιποι θα το παρακολουθήσουν μέσω live streaming και θα μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους μέσω του Messenger.

 Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου ώρα 19:00 – 22:00.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου ώρα 13:00.

Την ίδια μέρα θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης συμμετοχής και ο τρόπος σύνδεσης.


 

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 13:41

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΛΙΩΝ

Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 13:31

Βιβλιοθήκη - Σεμινάρια

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το διήμερο σεμινάριο κανονισμών που διοργάνωσε η Ομοσπονδία με ομιλητή τον διεθνή κριτή Neven Baran, η Ομοσπονδία πρόκειται να διοργανώσει και ένα άλλο σεμινάριο κανονισμών για τους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 09/05/2020. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι εξής: α) θα πρέπει να είναι ανοικτές οι κάμερες κατά την διάρκεια του σεμιναρίου για την διευκόλυνση του ομιλητή και του σεμιναρίου γενικότερα και β) σε περίπτωση που κάποιος προπονητής έχει δηλώσει συμμετοχή και για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να συμμετάσχει, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα, ούτως ώστε η θέση του να δοθεί σε κάποιον άλλον.

Για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών των εθνικών ομάδων και τη βελτίωσή τους ως προς τη χρήση των κανονισμών γενικά και ειδικότερα στην αγγλική γλώσσα (με δεδομένο ότι όλες οι ενστάσεις γίνονται και εκδικάζονται στα αγγλικά)  , η ΕΙΟ αποφάσισε τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου μέσω τηλεδιάσκεψης με διακεκριμένο ξένο διεθνή κριτή. 

Ο αριθμός συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπερνά τους 40 στην 1η φάση.  Γι΄αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο αποστολής της δήλωσης συμμετοχής. Επισημαίνουμε ότι σε σύντομο χρόνο  θα υπάρξει και 2η φάση σεμιναρίων.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, θα πρέπει άμεσα να στείλουν δήλωση συμμετοχής που θα περιλαμβάνει ον/επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο, ώστε να  αποσταλούν οδηγίες  για τη διεξαγωγή online διάσκεψης με το σύστημα webex.

Παύει πλέον η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατόπιν απόφασης της ΔΟΕ για αναβολή τους

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

 Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

 Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

 

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 14:41

2020 European Windsurfing Championship - Committees Members 

2020 RS:X WINDSURFING EUROPEAN CHAMPIONSHIPS & OPEN TROPHY
including the 2020 Athens RS:X U21 Windsurfing Championships
 and
 2020 RS:X WINDSURFING YOUTH EUROPEAN CHAMPIONSHIPS
and
2020 RS:X WINDSURFING YOUTH WORLD CHAMPIONSHIPS
including the 2020 Athens RS:X U17 Windsurfing Championships

RSX EUROPEANS RACE OFFICIALS

 • CLASS REPRESENTATIVE : Poksi Andrus - EST

RACE COMMITTEE

 • Jodlowska Ewa - Class Course Representative (Seniors) - POL
 • Barak Ron - Class Course Representative (Youths) - ISR
 • Papantoniou Soulis - Course Race Officer (Seniors) - GRE
 • Sklavounos George - Course Race Officer (Youths) - GRE

TECHNICAL COMMITTEE / EQUIPMENT INSPECTORS

 • Edmonds Bas Chair - Chief Inspector
 • Chaniotis Kostas Member
Sponsors

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 14:49

2020 European Windsurfing Championship - Jury Members 

2020 RS:X WINDSURFING EUROPEAN CHAMPIONSHIPS & OPEN TROPHY
including the 2020 Athens RS:X U21 Windsurfing Championships
 and
 2020 RS:X WINDSURFING YOUTH EUROPEAN CHAMPIONSHIPS
and
2020 RS:X WINDSURFING YOUTH WORLD CHAMPIONSHIPS
including the 2020 Athens RS:X U17 Windsurfing Championships

 • Schwendtner    Markus    - Chairman   - GER

 • Tsantilis            Costas      V. Chairman - GRE

 • Bayindir            Ilker         Member  - TUR

 • Mielke              Walter     Member - GER

 • Schilizzi             Pavlos      Member - GRE

 • Stratigiou         Alina        Member  medal race only  - GRE 
Sponsors

στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και με δεδομένο ότι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην καρδιά της προβληματικής περιόδου (16/3).

Για τη νέα ημερομηνία της εκδήλωσης θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση.