Loading...

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου φέρονται 10 Ολυμπιονίκες να στηρίζουν τον Κακλαμανάκη στην αγωγή που του κατέθεσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Και λέμε φέρονται, διότι ήδη δύο από αυτούς, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Κουλιγκάς και Λεωνίδας Πελεκανάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπέγραψαν έγγραφο στήριξης στον Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ.
Ο Κουλιγκάς, μάλιστα, ήρθε ο ίδιος σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η θέση του είναι η εξής:
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έστειλε μήνυμα το οποίο αναφέρει:


Κι εύλογο το ερώτημα: Οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στηρίζουν την Ομοσπονδία; Ασφαλώς όχι. Η ΕΙΟ, βέβαια, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές αθλητών, προπονητών και παραγόντων, αλλά δεν το κάνει, διότι ήταν, είναι και θα παραμείνει πάγια η θέση της πώς οι εν ενεργεία ιστιοπλόοι και προπονητές πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημά τους. Δόξα τω Θεώ, τα 157 σωματεία διαθέτουν πολλά ικανά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να διοικήσουν την Ομοσπονδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έγινε η γενική συνέλευση της ΕΙΟ και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ. Η καλύτερη απάντηση ότι όλοι οι όμιλοι δείχνουν στην πράξη την απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Και με την ευκαιρία το Δ.Σ της ΕΙΟ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τουριστική επιχείρηση.                                            

 

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η 1η τακτική γενική συνέλευση της ΕΙΟ για το 2020 όπου 92 εκπρόσωποι ομίλων απ’ όλη τη χώρα – δικαίωμα ψήφου είχαν 119 -  ψήφισαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, καθώς τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της ομοσπονδίας για το 2019.

Η συνέλευση έγινε το περασμένο Σάββατο το βράδυ κατόπιν άδειας της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ και το ιατρικό πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα. Σε αυτό συνέβαλε και η αίθουσα της Περιφέρειας Αττικής Νοτίου Τομέα  που πρόσφερε στην ΕΙΟ η αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου.

 Σε δύο μέρη χωρίστηκαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης. Το πρώτο αφορούσε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και το   δεύτερο την ενημέρωση των ομίλων εφ΄ όλης της ύλης. Συγκεκριμένα για τις σχέσεις της ΕΙΟ με την ΓΓΑ και την ΕΟΕ και γι’ αυτό διαβάστηκαν σχετικά έγγραφα.  Επίσης συζητήθηκε η χρηματοδότηση των σωματείων - ένα διαχρονικό αίτημα της ΕΙΟ - η σημασία που έχει οι όμιλοι να δηλωθούν στο μητρώο της ΓΓΑ, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η παρουσία δικηγόρου ως προέδρου της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές των ομίλων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητάς τους σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΙΟ και της ΓΓΑ και καταχειροκρότησαν τη διοίκηση για τα πεπραγμένα της και την άψογη διαχείριση της την εποχή του κορονοϊού. 

Σχολιάστηκε, μάλιστα, το γεγονός ότι στη συνέλευση παρευρέθηκαν τόσοι πολλοί εκπρόσωποι ομίλων, οι οποίοι αψήφισαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω ζέστης και με την παρουσία τους έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΙΟ ακόμα και για την οργάνωση της εκδήλωσης που ικανοποίησε τους πάντες. Γι’ αυτό και το πανηγυρικό κλίμα που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη ότι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος είναι ενωμένος σαν γροθιά.

Εντός του 2020 και μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί κανένα ποσό από την Ε.Ο.Ε. προς την Ε.Ι.Ο. για Ολυμπιακή προετοιμασία, όπως βεβαιώνεται από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας.
Τα μόνα ποσά που έχουν δοθεί είναι οι υποτροφίες Ολυμπιακής Αλληλεγγύης. Τα χρήματα αυτά τα οποία έφτασαν στην Ομοσπονδία Παρασκευή πιστώθηκαν στο λογαριασμό των δικαιούχων την αμέσως επόμενη Τρίτη, όπως γίνεται πάντα.
Διαβάστε την επισυναπτόμενη επιστολή της Ε.Ο.Ε.
«Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημοσίου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».

Πιο συγκεκριμένα το Δελτίου Τύπου της Ε.Ι.Ο. έχει ως εξής: 

Ο υφυπουργός αθλητισμού είναι ο τελευταίος άνθρωπος που έπρεπε να χαρακτηρίσει «θλιβερό και εκτός αθλητικού πνεύματος και αξιών» το γεγονός ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Νίκου Κακλαμανάκη. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μίλησε ενώπιόν του μέσα στην Βουλή για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, διαφθορά, υπεξαίρεση, παράνομες πρακτικές και κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της ΕΙΟ χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο, έστω την παραμικρή ένδειξη για να στηρίξει τις κατηγορίες του. Και δεύτερον διότι επί των ημερών του κ. Αυγενάκη έγιναν δυο οικονομικοί έλεγχοι στην ΕΙΟ και ο υφυπουργός αθλητισμού διαπίστωσε γιατί η Ομοσπονδία είναι 2η στο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ της ΓΓΑ.
Kαι με την ευκαιρία, ο κ. Αυγενάκης τι θα ανεβάσει στο Twitter όταν πληροφορηθεί ότι ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος της Βούλας Ζυγούρη, η οποία είναι Ολυμπιονίκης στην πάλη και γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, καθώς και στον παλιό πρωταθλητή και προπονητή ιστιοπλοΐας Μπάμπη Σαββάκη; Και στις δύο περιπτώσεις όχι γιατί τον αποκάλεσαν κλέφτη, όπως αυτός κατηγορεί τα μέλη της διοίκησης της ΕΙΟ, αλλά για υποτιμητικά, κατά την άποψή του, σχόλια στο διαδίκτυο.
Στα 29 χρόνια συνεχόμενης διοίκησης η ΕΙΟ ουδέποτε κατέθεσε αγωγή σε κάποιον. Πολύ περισσότερο σε αθλητή και, μάλιστα, Ολυμπιονίκη. Υποχρεώθηκε να το κάνει στον Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του στην Βουλή και στα όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό το ξεκαθαρίζουμε διότι σε ορισμένα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν οι λόγοι της αγωγής.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, λοιπόν, τον περασμένο Νοέμβριο του απέστειλε εξώδικο για να ανακαλέσει και επικράτησε η απόλυτη σιωπή. Η ΕΙΟ του έδωσε προθεσμία 10 ημερών και τον περίμενε 6 μήνες! Ήταν αδύνατον να μην προχωρήσει στην αγωγή, διότι ολόκληρος ο ιστιοπλοϊκός κόσμος και η ευρύτερη αθλητική οικογένεια θα έβγαζε το εύλογο συμπέρασμα ότι ο Κακλαμανάκης είχε δίκιο σε αυτά που είπε. Η αγωγή ήταν μονόδρομος. Διαφορετικά η ΕΙΟ θα φαινόταν ότι αποδέχεται τις κατηγορίες του πρώην αθλητή.
Το ποσό των 100.000 ευρώ που αξιώνει η ΕΙΟ θα δοθεί στους ΑμεΑ αθλητές της ιστιοπλοΐας και σε παραμεθόρια ναυτικά σωματεία.
Για την πλήρη ενημέρωσή σας διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων Κακλαμανάκη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε βάρος της ΕΙΟ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο αθλητικό νόμο.
«Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημοσίου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».
Η διοίκηση της ΕΙΟ ετοιμάζει πλήρη φάκελλο και θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης και τις απαράδεκτες συμπεριφορές ενάντια στη νομιμότητα.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (συνεδρίαση της 11/06/2020), απεφάσισε, τη διεξαγωγή της ματαιωθείσας λόγω απαγόρευσης συναθροίσεων στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορωνοιού 1ης τακτικής απολογιστικής  Γενικής Συνελεύσεως έτους 2020 η οποία και είχε νόμιμα προκηρυχθεί για τις 29 Μαρτίου 2020.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 6) και την κειμένη νομοθεσία σε  1η Τακτική και Απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΙΟ στη Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας στις 11 Ιουλίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 08:00 πμ προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα, Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:30 μμ στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα Ημερησίας Διάταξης.

Εξεδόθησαν από την Υγειονομική Επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ οι ακόλουθες οδηγίες: 
Η εν λόγω Γ.Σ. δέον όπως διενεργείται με τον αριθμό μελών που προβλέπει το καταστατικό.
Διαβάστε τις οδηγίες:

 

Όπως γνωρίζετε η επανέναρξη της δραστηριότητας των Ομίλων μας και εν συνεχεία η διοργάνωση αγώνων βασίζεται αυστηρά στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας,

που εγκρίθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 Γι΄ αυτό και η σωστή εφαρμογή του είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα, αθλητών/τριών, προπονητών, μελών και Διοίκησης των Σωματείων μας.

 Για την πλήρη κατανόηση της εφαρμογής αυτού του Πρωτοκόλλου, η Ε.Ι.Ο. αποφάσισε να διοργανώσει ένα Διαδικτυακό Σεμινάριο με εκπροσώπους από τα Σωματεία.

 Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω live streaming.

Ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών είναι 50 άτομα και σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση.

Όλοι οι υπόλοιποι θα το παρακολουθήσουν μέσω live streaming και θα μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους μέσω του Messenger.

 Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου ώρα 19:00 – 22:00.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου ώρα 13:00.

Την ίδια μέρα θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης συμμετοχής και ο τρόπος σύνδεσης.


 

Νέα σύσκεψη στη Λευκάδα για τα Σωματεία της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων διοργάνωσε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας.  

Η Λευκάδα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ήταν ο επόμενος σταθμός της ΕΙΟ στα πλαίσια των περιφερειακών συνδιασκέψεων με τους ομίλους όλης της χώρας μετά την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους.
Διοργανωτής της σύσκεψης του περασμένου Σαββάτου ήταν ο Ν.Ο. Λευκάδας και παρευρέθηκαν όλοι οι όμιλοι που έχουν δραστηριότητα. Την ΕΙΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, η αντιπρόεδρος Αγγελική Βεντουρή Σέρφα, η γενική γραμματέας Νίκη Αναστασίου, ο έφορος υλικού Γιώργος Παπαστεφάνου και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος συντονιστής Περιφερειών Απόστολος Παπαθανασίου.

Σημαντική παρουσία στη σύσκεψη είχε ο Κώστας Καλογερόπουλος, πρόεδρος του Ι.Ο Πατρών, μέλος της ΕΑΘ και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΙΟ με την ιδιότητα του διευθυντή παθολογίας του ΠΕΔΥ Πάτρας. Ανέλυσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και τους αγώνες και απάντησε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους των σωματείων.

Όπως και τις προηγούμενες φορές το κλιμάκιο της ΕΙΟ συνόδευσε ο Ολυμπιονίκης μας Τάσος Μπουντούρης, ο οποίος τοποθετήθηκε για το άθλημα γενικότερα και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των σωματείων για ό,τι χρειαστούν και μπορεί να βοηθήσει.

Στον Ν.Ο Λευκάδας ήταν και πολλοί αθλητές και αθλήτριες στους οποίους οι παράγοντες της ομοσπονδίας τους ανέλυσαν τι ακριβώς ισχύει με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τους εξήγησαν τι σημαίνει για τους ίδιους να τηρήσουν πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΙΟ ετοιμάζει διαδικτυακό σεμινάριο για το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θα μεταδοθεί και σε live streaming, έτσι ώστε οι πάντες να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των ομίλων εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στο Δ.Σ. της ΕΙΟ που με τις προσπάθειες όλων κατάφερε να ανεβάσει την ελληνική ιστιοπλοΐα στη 2η θέση του προγράμματος αξιολόγησης ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» της ΓΓΑ. Οι όμιλοι και η διοίκηση της ΕΙΟ έδωσαν την υπόσχεση ότι στη νέα τετραετία θα εργαστούν ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ανεβάσουν το άθλημα στην 1η θέση, όπως και του αξίζει.
Δημοσιεύουμε σε Power Point το Επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Ομίλων , έργο της Υγειονομικής Επιτροπής της Ε.Ι.Ο. .το οποίο υιοθετήθηκε από την Γ.Γ.Α. εξ ολοκλήρου. 
Η Υγειονομική Επιτροπή είναι στη διάθεση των Ομίλων για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.