Loading...
Τη 2η θέση στον πίνακα αξιολόγησης μεταξύ των 27 Ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων , ανάμεσα σε Ομοσπονδίες -μεγαθήρια, όπως η Κολυμβητική, το Μπάσκετ , ο ΣΕΓΑΣ κ.α.  κατέλαβε η ΕΙΟ .
Την Τετάρτη , 19 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε από την ηγεσία  του Υφυπουργείου Αθλητισμού  το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» .Ο «ΧΙΛΩΝ» είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες τους. Θεσπίζει μια σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων προκύπτει η  αξιολόγηση και, εν συνεχεία, συνδέεται και με μέρος της χρηματοδότησης τους.
Από τα βασικότερα κριτήρια αποτελούν οι διακρίσεις  όπου η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατέλαβε τη 2η θέση στον πίνακα αξιολόγησης .
Και ενώ ως προς το μέγεθος η ΕΙΟ κατατάσσεται στη 12η θέση, στη συνολική αξιολόγηση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καταλαμβάνει την 6η θέση πίσω από Ομοσπονδίες , όπως η Κολυμβητική ,ο ΣΕΓΑΣ, το Βόλεϋ , το Μπάσκετ κλπ.
Κι όλα χάρη στον αγώνα που δίνουμε με πολλές δυσκολίες όλοι μαζί Ομοσπονδία , Ομιλοι, αθλητές και αθλήτριες . 

Στο World Cup της Genoa  μετατέθηκαν οι Πανασιατικοί αγώνες  στα Nacra 17 και τα 49erFX για την τελευταία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο  οι οποίοι επρόκειτο να διεξαχθούν στην Κίνα .Την απόφαση έλαβαν από κοινού η ΔΟΕ,  η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και η Κινεζική Ομοσπονδία μετά τις οδηγίες του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Κι ως τον καταλληλότερο θαλάσσιο στίβο η World Sailing και η ΔΟΕ έκριναν αυτόν στην Genoa ο οποίος από 12 έως 19 Απριλίου θα φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στην ίδια διοργάνωση και στον ίδιο στίβο θα κριθούν τα τελευταία Ευρωπαϊκά εισιτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες. Έτσι, μαζί με τους ιστιοπλόους από την Ευρώπη θα αγωνιστούν και οι Ασιάτες αθλητές και αθλήτριες στα Nacra 17 και τα 49er.
Διαβάστε την ανακοίνωση της World Sailing:

 

 

 

 

Η μεγάλη οικογένεια της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης συγκεντρώθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις βραβεύσεις των καλύτερων πληρωμάτων της περασμένης χρονιάς.

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου, βραβεύτηκε ο Μάρκος Σπυρόπουλος που ολοκλήρωσε με επιτυχία μεγάλο διεθνή ωκεάνιο αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat.

Επίσης βραβεύτηκαν τα σκάφη ΕΧ OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο και το CODE ZERO – MASTIHA SHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORC 2019 στο Σίμπενικ της Κροατίας και πήραν αντίστοιχα την 4η και την 8η θέση.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Λάζαρος Τσαλίκης μεταξύ άλλων είπε: «Η ελληνική ιστιοπλοΐα αποχαιρετά από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων την κλάση Finn που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η ανοιχτή θάλασσα μπαίνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε με τις εξελίξεις και να ετοιμάσουμε αθλητές που θα συμμετέχουν με επιτυχία στους Αγώνες.

Θέλω να τονίσω επίσης το επίτευγμα του Μάρκου Σπυρόπουλου που έγραψε ιστορία βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του short handed offshore racing λαμβάνοντας την 11η θέση στην κατηγορία των Πρωτοτύπων στον διεθνή αγώνα Mini Transat.

Χαίρομαι επίσης γιατί γνώρισε επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά με τη συμμετοχή περίπου 200 ιστιοπλόων από 12 ομίλους αλλά και γιατί συνεχίζει να υπάρχει ισχυρή ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στις ελληνικές θάλασσες».

Ακολούθησε η βράβευση των τριών πρώτων σκαφών σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γιώργος Ανδρεάδης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Τέλης Αδαμόπουλος και η Γενική Γραμματέας Νίκη Αναστασίου.

 

Άρθρο 7, εδάφιο 3 του Ν.4639/2019:

 

  1. Οι αρχαιρεσίες για τα όργανα των αθλητικών σωματείων, των ενώσεων και των ομοσπονδιών, καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων των ενώσεων σε υπερκείμενες αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες, διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικαστικός αντιπρόσωπος. Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται, ύστερα από αίτηση του εκάστοτε αθλητικού φορέα, δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει ο εν λόγω φορέας……….. Τα υπόλοιπα μέλη των εφορευτικών επιτροπών εκλέγονται από το σώμα της οικείας Γ.Σ. Η παρούσα ρύθμιση κατισχύει κάθε διαφορετικής πρόβλεψης στα καταστατικά των αντίστοιχων αθλητικών φορέων.

 

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ΑΕΑΕ ύστερα από αίτηση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς ΙΟΠ  οργανώνει Σεμινάριο Α΄ Κύκλου Εκπαίδευσης Εθνικών Διαιτητών NU  από το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 5 Απριλίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς  στο Μικρολίμανο. Η γλώσσα των σεμιναρίων θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και η εκπαίδευση θα γίνει στην στεριά και την θάλασσα κατά την διάρκεια αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των Σεμιναρίων  του Α΄ Κύκλου Εκπαίδευσης Εθνικών Διαιτητών  αποτελεί προυπόθεση για την συμμετοχή στο Σεμινάριο Β΄ Κύκλου και στις εξετάσεις που απαιτούνται προκειμένου να πιστοποιηθεί κάποιος σαν Εθνικός Διαιτητής.

Θα τηρηθεί αυστηρά προτεραιότητα σε συνδυασμό με την απαιτούμενη εμπειρία  ως Πιστοποιημένος Εθνικός Κριτής ή από συμμετοχή σε αγώνες Match Race.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί  το σεμινάριο απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβεί τα 8 άτομα. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 50 €.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις αιτήσεις τους υπογεγραμμένες από τον όμιλό τους στην ΑΕΑΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το αργότερο μέχρι 23 Μαρτίου 2020.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 13:06

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  προκηρύσσει την πρόσληψη  ενός (1) προπονητή - γυμναστή, μερικής απασχόλησης 4ωρης 5ημερης εργασίας, με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών αμειβομένου προπονητή σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 30 παρ.3 και 31 παρ.6 του ν.2725/99 όπως ισχύουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Αίτηση.

Βιογραφικό Σημείωμα.

Πτυχίο ΤΕΦΑΑ – Ειδικότητα Ιστιοπλοΐα

Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Άριστη χρήση Η/Υ.

Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει έπειτα από προσωπική συνέντευξη από τριμελή επιτροπή.

Θα συνεκτιμηθεί η προηγούμενη εμπειρία .

Τα ως άνω δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Ι.Ο, από 03/02/2020 έως 20/02/2020 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα γραφεία της Ομοσπονδίας  

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

 

Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

ΤΚ 17 602, ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος

Α. Δημητρακόπουλος

«Το 2019 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα υπερηφάνειας και αισιοδοξίας για το μέλλον του αθλήματός μας. 

Ημερομηνίες 21-23/12/2019 

Ένα πολύ σημαντικό προπονητικό camp για την κλάση Optimist ξεκίνησε σήμερα και είναι το 1ο από τα τέσσερα camp που θα γίνουν μέχρι τον Μάρτιο, όπως αποφάσισε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Στο camp συμμετέχουν 23 αγόρια και κορίτσια που αποτελούν την προεθνική ομάδα από τους ομίλους της Αθήνας και της Περιφέρειας: 
Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες, Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, Ναυτικός Όμιλος Πάρου, Ναυτικός Όμιλος Αιγίου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ, Αλκυών Ναυτικός Όμιλος Ραφήνας, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λαυρεωτικής, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, Ναυτικός Όμιλος Βόνιτσας, Ναυτικός Όμιλος Αίγινας, Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας, Ναυταθλητικός Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς.

Στο camp θα συμμετέχουν και οι προπονητές τους. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Ώρα

Σάββατο 21/12/2019

Κυριακή 22/12/2019

Δευτέρα 23/12/2019

 

10:00

Άφιξη -ετοιμασία σκαφών

Άφιξη -ετοιμασία σκαφών

Άφιξη -ετοιμασία σκαφών

 

10:30

Θεωρία

Θεωρία

Θεωρία

 

11:30

Διακοπή για lunch box

Διακοπή για lunch box

Διακοπή για lunch box

 

11:45

Προπόνηση θάλασσα

Προπόνηση θάλασσα

Προπόνηση θάλασσα

 

16:30

Λήξη προπόνησης

Λήξη προπόνησης

Λήξη προπόνησης φόρτωμα σκαφών

 

17:00

Θεωρία

Θεωρία

Τέλος προγράμματος

 

18:00

Δείπνο

Δείπνο

   

18:30

Λήξη

Λήξη

   


Ο βασικός στόχος της Ομοσπονδίας είναι οι αυριανοί πρωταθλητές μας σε όλες τις κατηγορίες να αρχίσουν να μαθαίνουν να λειτουργούν στο πλαίσιο της κανονικότητας της εθνικής ομάδας, να ανέβει το επίπεδό τους και ασφαλώς να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε άλλους αθλητές και αθλήτριες στους ομίλους των Περιφερειών τους.

O Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Η Κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα.
Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Ανακοινώθηκαν οι Εθνικές Ομάδες:
LASER STD
LASER RDL ΓΥΝΑΙΚΩΝ
FINN
RS:X ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ
49er
470 ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ
STAR
BUG
HANSA 2.3
2.4mR